Nytt

Foto: SVT
Foto: SVT

Inför Eurovision Song Contest 2015

Med start 21 april kan man se Sarah Dawn Finer och hennes panel bestående av Tess Merkel, Eric Saade, Kristin Amparo och Christer Björkman bedöma samtliga tävlingslåtar inför finalen i Wien. Jag har varit redaktör och skrivit all bakgrundsinformation för programmet.

Mer info på SVT:s egen sida

 

Skärmavbild 2014-12-30 kl. 12.46.40

Regnbågsankan – en minoritet i minoriteten

I EILE Magazines decembernummer 2014 finns min artikel om Regnbågsankan rf, där jag intervjuar ordförande Oscar Ohlis och verksamhetskoordinator Fredrika Biström om föreningens syfte, om den allmänna utvecklingen i Finland i de här frågorna och om vikten att få vara HBTIQ på sitt eget språk.

Läs artikeln i EILE Magazine här  

 

Copyright: Yle / Lördax
Copyright: Yle / Lördax

Julklappsrim i direktsändning

Lördag 20 december satt Christoffer Strandberg, Jenny Sylvin och jag i magasinprogrammet Lördax på Radio Vega och under fyra timmar direktsändning skrev vi rim till lyssnarnas julklappar. Mina rim är bland annat brödrosten, Teneriffa-resen och det nyfixade köket.

Läs våra rim här

 

familjeliv
Copyright: Familjeliv / Yle

Familjeliv i Radio Vega

Den 25 oktober 2014 diskuterade jag barnuppfostran – och huruvida man har rätt att lägga sig i hur andra gör med sina barn – i programmet Familjeliv på Radio Vega. Programmet är tillgängligt i hela världen och kan höras här.

 

tygmarke

Regnbågshelgen 2014

Regnbågsankan rf ordnar 2014 års Regnbågshelg och på lördagskvällens fest deltar jag som konferencier för en egen programpunkt.

Läs mer om Regnbågshelgen här

 

Skärmavbild 2014-10-06 kl. 20.20.02

Coming Out – LGBT på andra sidan muren

Den irländska HBTQ-publikationen EILE magazine publicerade i sitt oktobernummer 2014 min intervju med skådespelaren Matthias Freihof som 1989 spelade huvudrollen i “Coming Out” – den enda film med HBTQ-tema som gjordes i det socialistiska Östtyskland. Intervjun handlar om filmens tillkomst och mottagande, samt om hur livet såg ut för de homosexuella i Östberlin före murens fall.

Läs artikeln i EILE Magazine här 

 

Skärmavbild 2014-10-06 kl. 20.07.40

Tysklands röst i världen

I nummer 3/2014 av Magasinet Television finns två av mina texter med. Jag har besökt Deutsche Welle TV i Berlin, där jag intervjuade kanalens nya nyhetschef Carsten von Nahmen om de stora förändringar och utmaningar kanalen står inför. Dessutom intervjuade jag Peter Craven, en av bolagets mest profilerade programledare, om hans jobb som intervjuare och nyhetsankare och om hur mycket Tyskland behöver förklaras för omvärlden.

http://magasinet-television.se

 

Foto: Dan Johansson / Yle
Foto: Dan Gustafsson / Yle

På resande not

30 augusti 2014 startar ett nytt underhållningsprogram på Yle FEM där frågorna tar avstamp i Eurovision Song Contest och landar i vilket ämne som helst. Åtta lag bestående av kända finlandssvenskar gör upp om titeln där fina arkivklipp visar vägen och gästartister bjuder på eurovisionsbidrag i nya versioner.

Jag har varit redaktör för programmet, bidragit till manuset, skrivit frågor och arbetat med innehåll och inslag. Programledare är Thomas Lundin, kapellmästare Calle Pettersson.

På resande not sänds på lördagkvällar klockan 21:00 i Yle FEM och kan även ses utomlands via TV Finland på söndagseftermiddagar.

svenska.yle.fi/resandenot